Plantaardig recept Bulgur, falafel, tomaatjes
Het oorspronkelijke recept heb ik van @DeVeganbox en zelf heb ik een aantal toevoegingen gedaan omdat ik dat in de koelkast had liggen en dacht dat kan er prima bij 😊.
Wat heb je nodig voor dit gerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- * 340 gram bulgur
- * 1 rode ui
- * 2 tenen knoflook
- * 1/2 winterpenen
- * 2 rode paprika’s
- * 400 gram tomatenblokjes
- * 1 Citroen
- * 200 gram falafel
- * 1 bosje peterselie
- * 250 gram cherrytomaten
- * 40 gram amandelschaafsel
Zelf toegevoegd en dus optioneel, granaatappelpitjes, alfalfa en vegan witte Griekse kaas. Uiteraard is gewone feta ook mogelijk het is maar net wat je het liefste eet.
Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de rode uit. Snij de knoflook fijn. Schild de winterpeen en snij in dunne halve maantjes.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in dunne reepjes. Verwarm wat olie in een koekenpan en fruit de rode ui aan tot deze glazig is. Voeg dan de knoflook toe en fruit 1 minuut mee. Voeg vervolgens de winterpeen en paprika toe en bak 4-5 minuten al roerend
Voeg de tomatenblokjes en sap van de citroen toe. Breng het aan de kook door het vuur wat hoger te draaien en draai daarna weer laag om 3-4 minuten te laten sudderen
Bak de falafelballetjes in een laagje olie in een aparte pan. Bak 3 minuten per kant tot ze mooi bruin zijn. Pluk intussen de blaadjes van de peterselie en snij het fijn. Halveer de cherrytomaten
Voeg de bulgur toe aan de koekenpan en verwarm even mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de bulgurschotel met de falafelballetjes, peterselie, cherrytomaten, amandelschaafsel, granaatappelpitjes, alfalfa en witte Griekse kaas eroverheen.
Eet smakelijk 😊
0 reacties