Mijn vitaliteitsblog

over voeding, gewicht, stress en meer
Rainbow Cheescake

Rainbow Cheescake

Afgelopen week was ik jarig en nee ik ga niet zeggen hoe oud ik ben geworden 😉 Zoals altijd maak ik dan een lekker taartje en deze vind ik wel de moeite waard om te delen met jullie.

Het recept komt uit het Toetjes boek van 70 Vegan health-food desserts van Superfoods Dayenne Bos

Mijn taart ziet er iets anders uit dan de versie in het boek maar ik ga ervanuit dat de smaak even heerlijk is. Zie het verschil op de foto 😊

Rainbow Cheesecake, raw cakes

Ingrediënten voor de bodem
• 100 gram amandelmeel
• 50 gram pistachenoten
• 150 gram geraspte kokos
• 6 eetlepels kokosolie
• 120 gram zachte medjouldadels zonder pit. Zelf heb ik ook gewone dadels gebruik 50 gram, had niet voldoende medjouldadels
• Snuf grof Keltisch zeezout

Ingrediënten voor de vulling
• 500 gram rauwe cashewnoten een nacht geweekt in water. Zelf heb ik ook 100 gram gewone cashewnoten gebruikt omdat het zakje met de rauw cashewnoten 400 gram bevat
• 120 millimeter ahornsiroop
• 300 gram kokosolie, gesmolten
• 1 citroen, sap en rasp
• 2 theelepels vanille-extract
• 150 gram frambozen, extra voor garnering. Frambozen uit de vriezer gebruikt
• 150 gram bosbessen, extra voor garnering. Bosbessen uit de vriezer gebruikt
• 150 gram mango, extra voor garnering
• Eventueel ander fruit zoals granaatappelpitjes. Kokossnippers voor de garnering

Bereiding
* Doe de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine en maal tot een deeg. Als het deeg te droog is, voeg dan 1 -2 eetlepels water toe. Ik heb de ingrediënten eerst klein gemaakt met een mes en daarna met de staafmixer tot een deeg gemaakt.

* Verdeel het deeg over de bodem van een springvorm van 24 centimeter, bekleed met bakpapier. Daarom zie je bij mij denk ik ook z’n ribbelige rand. De volgende keer ga ik alleen bakpapier op de bodem gebruiken. Druk het deeg goed aan.

* Zet de deegbodem in de koelkast

* Meng voor de vulling de cashewnoten, ahornsiroop, kokosolie, citroenrasp, citroensap en vanille-extract tot een gladde créme in de keukenmachine (ook dit heb ik weer met de staafmixer gedaan) Verdeel de hoeveelheid gelijk over 3 schaaltjes.

*Meng 1/3 van de vulling met de mango tot een gladde créme met de staafmixer. Verdeel over de bodem en zet het geheel terug in de koelkast

* Herhaal bovenstaande voor de frambozen en de bosbessen laag.

* Laat de taart minimaal 6 uur opstijven in de koelkast (of 3 uur in de vriezer)

*Garneer met vers achtergehouden fruit en eventueel geraspte kokos. Ik heb voor de garnering mango en granaatappeltjes gebruikt en muntblaadjes.

Het was een heerlijke frisse en toch ook stevige vullende taart en zeker voor herhaling vatbaar. Het was een fijne en relaxte verjaardag 🙂

#verjaardag #taart #superfood #vegan #raw #vierhetleven #fruit #noten #kokos #taartliefhebber #rainbow #mooiekleuren #erglekker #voorherhalingvatbaar #genieten #gezondheid #mindfullness #voedingscoach #gewichtsconsulente #leefstijlcoach #hulpbijafvallen #gezondeten #gezondsnoepen #groningen

Lees meer
Wat is Blue Monday?

Wat is Blue Monday?

Waar komt Blue Monday vandaan? Vandaag is het Blue Monday. Alle feestdagen liggen achter ons en 2022 is begonnen. Misschien ben je gestart met goede voornemens en zijn deze inmiddels alweer...

Lees meer