Saskia Schoonhoven

Vitaliteitscoach

Ik geloof erin dat je met kleine veranderingen in je levensstijl een groot verschil kunt maken voor de toekomst.

Over mijzelf

Wat leuk dat je wat meer over mij wilt weten. Ik ben Saskia Schoonhoven en ik ben 45 jaar en samen met mijn partner hebben we een dochtertje van 4 jaar.

Van huis uit ben ik altijd al geïnteresseerd geweest in gezonde voeding en een gezonde levensstijl, mede dankzij mijn moeder die altijd een mega groentetuin had hebben we het min of meer met de paplepel ingegoten gekregen.

In 2014 ben ik begonnen met de opleiding tot gewichtsconsulent en stresscounselor. Dit maakte mij zo enthousiast dat ik ook de opleiding tot mental coach gevolgd heb en deze drie diploma’s samen maakt dat ik mij Vitaliteitscoach mag noemen. In 2019 heb ik de opleiding tot Leefstijlcoach goed afgerond.

Bij verschillende organisatie ben ik werkzaam geweest als teamleider, teamcoach en op een gegeven moment kreeg ik daar niet meer de energie van wat ik graag zou willen. Begeleiden en coachen van mensen naar een vitaler leven daar krijg ik energie van en helemaal als je ziet als er stappen gemaakt worden en doelen behaald worden. Daar krijg ik een glimlach van op mijn gezicht. Daarom ben ik gestart met Vitaal050.

Ik vind het fijn om altijd te blijven leren en nieuwe dingen te ontdekken. Begin 2020 gestart met de opleiding Medisch Basis Kennis en hoop deze begin 2021 af te ronden. Ik heb een open houding en ben makkelijk benaderbaar. Mijn instelling is altijd positief en met veel energie en hulpvaardigheid sta ik in het leven.

Wat Vitaal050 doet

Gewicht

Wil je afvallen of aankomen. Samen zorgen we ervoor dat jij je doel bereikt op de manier die bij jou past.

Voedingsadvies

Krijg je op dit moment de juiste voedingsstoffen binnen en wat kan er verbetert worden.

Stress beheersbaar maken

Stress ervaren en niet meer goed weten hoe je uit de vicieuze cirkel kunt komen. Hierbij ga ik je helpen.

Vitaal en gelukkiger in het leven

We kijken o.a. naar het verband tussen bewegen, voeding, zingeving, in balans zijn, relaties en hoe je dit goed op elkaar kunt afstemmen.

Vitaliteitscheck

De volgende gegevens worden gemeten: gewicht, bmi, vet %, spiermassa, botmassa, visceraal vet, bmr, energie behoefte, metabolische leeftijd, lichaamswater %, buikomvang in centimeters, bloeddruk en hartslag.

Mijn benadering

Ik ben oprecht geïnteresseerd in de ander, waarom maakt iemand bepaalde keuzes en waarom doet iemand de dingen nou juist op die manier. Ik geloof in de goedheid van de mens, hoe slecht gedrag ze ook laten zien. Hier ligt iets aan ten grondslag, eventueel een traumatische ervaring of een fysieke afwijking. Deze overtuiging helpt mij om onbevooroordeeld naar mensen te kunnen luisteren.

Samen maken we helder wat je doelen zijn en naar aanleiding daarvan kan ik je oefeningen/opdrachten geven om hier mee aan de slag te gaan. Ons contact is op basis van vertrouwen, integriteit en zonder te oordelen.

Een oriëntatiegesprek is belangrijk zodat we het juiste gevoel bij elkaar hebben. Want zonder een goed gevoel zullen we niet het maximale kunnen bereiken, het op je gemak voelen in een traject is heel belangrijk.

Saskia Schoonhoven