Graag deel ik met jullie onderstaande recept, makkelijk en binnen 35 minuten op tafel. Ik hou echt van paprika’s die uit de oven komen, ze worden er zo heerlijk zoet en zacht van. Het recept is vegan maar hou je niet van soja yoghurt dan kun je ook prima gewone yoghurt gebruiken. Of misschien heb je de haver yoghurt al een keer geprobeerd en dat kan hier ook prima bij.
Het recept is van de @veganbox
Gevulde paprika’s met yoghurtdip en een frisse salade
Ingrediënten voor 3 of 4 personen
- Quinoa 250 gram
- Ui 1 stuk
- Knoflook 2 tenen
- Linzen 2 blikjes
- Passata 1 pakje
- Rode paprika 4 stuks
- Soja yoghurt 1 bakje
- Komkommer 1 stuk
- Citroen 1 stuk
- Dille + peterselie 1 bosje
- Olie 2-3 eetlepels
- Water 600 ml
Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng het water voor de quinoa aan de kook. Kook de quinoa met deksel op de pan in 15 minuten gaar. Of volg de instructies op de verpakking.
Pel en snipper de ui grof. Verwarm wat olie in de koekenpan op laag vuur en fruit de ui zachtjes aan. Pers of snij de knoflook intussen fijn. Voeg de knoflook toe aan de ui zodra de ui glazig is en bak een minuutje me.
Laat intussen de linzen uitlekken in een zeef en spoel ze om met water. Laat even uitlekken en voeg de linzen toe aan de ui en knoflook. Bak 2 minuten mee en voeg de passata toe. Laat op laag vuur sudderen tot de quinoa klaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Snij de kapjes van de paprika’s af en leg opzij. Verwijder de zaadlijsten aan de binnenkant van de paprika’s. Zodra de quinoa klaar is, meng je deze met de linzen.
Zet de paprika’s rechtop in een ovenschaal en vul de paprika’s met het quinoa-linzenmengsel. Misschien past het niet allemaal, bewaar de overige vulling om als bedje te gebruiken op het bord, zodat je de paprika’s rechtop erin kan zetten. Zet de ovenschaal in de oven en bak in 15 minuten af.
Maak intussen de yoghurtdip en komkommersalade: meng de yoghurt met het rasp en sap van de citroen, peper en zout. Halveer de komkommer in de lengte en schraap het vruchtvlees met een leper eruit. Snij halve maantjes van de komkommer en doe ze in een kommetje. Snij de blaadjes van de dille en peterselie fijn en meng dit met de komkommer.
Serveer de gevulde paprika’s op een bord met de yoghurtdip en komkommersalade ernaast.
Maak je meer dan kun je dit als lunchgerecht de volgende dag nog heerlijk eten. Wat ik ook zo fijn vind aan dit gerecht of aan alle oven gerechten 😊 eigenlijk. Op het moment dat het eten in de oven staat heb je vaak nog wel even de tijd om je keuken op te ruimen en schoon te maken. Dus zodra de oven piept en het eten is klaar kun je lekker aan tafel en is je keuken alweer netjes.
Eet smakelijk!
0 reacties