Een heerlijk vitaminerijk recept
Gisteren dit heerlijke recept gegeten van @ foodsisters, risotto met groene asperges en kruidenolie. Het is zeker een aanrader voor zowel de lekkere smaak als de gezonde voedingsstoffen die erin zitten.
Wisten jullie dat de groene asperges dezelfde plant is als de witte asperges? Ik niet maar het is zo dat de witte asperges de jonge scheuten van de aspergeplant zijn en dat groeit onder de grond. De groene en paarse asperges zijn dezelfde stengels maar groeien boven de grond.
Asperges bevatten veel vitamines zoals vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, B11, vitamine E. Daarmee zijn ze dus echt een vitamine bom wat heel goed is voor je immuunsysteem, celdeling, van bloedstolling tot huid, haar en botten. Ook bevatten asperges veel mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer, koper, mangaan, zink en fluor.
Als je na het eten van asperges gaat plassen dan ruiken sommige mensen een sterke geur, ik vind het wel wat naar ammoniak ruiken . Dit heeft met het afbraakproces te maken, bepaalde stoffen in de asperge worden in het lichaam omgezet naar zwavelhoudende verbindingen. Asperges zijn vocht afdrijvend en daarmee goed voor de nieren zodat er veel afvalstoffen uit het lichaam verwijderd kunnen worden.
Ingrediënten voor 2 personen:
- Risotto rijst 75 gram per persoon
- Groene asperges 350 gram
- Kipfilet 100 gram (voor veganisten prima achterwege te laten)
- 1 bakje kastanje champignons
- 1 ui gesnipperd
- Bouillon
- Rucola
- 150 ml extra vergine olijfolie
- 1 bosje basilicum
- 1 bosje peterselie
- 1 teentje knoflook, geperst
- Zout/peper naar smaak toevoegen
Bereiding:
Maak de risottorijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
Snij de kipfilet in blokjes van 2 centimeter en bestrooi met peper en zout. Snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Snij de asperge in stukjes van 3 centimeter. Kook de asperges in 3 minuten gaar in kokend water. Spoel ze met koud water af in een vergiet.
Bak de kipfilet gaar in een beetje olijfolie en voeg daar de ui en de champignons aan toe.
Nu heb je tijd om de kruidenolie te maken. Pluk de kruiden en hak alles mooi fijn. Voeg alles bij elkaar en roer het goed door elkaar en voeg eventueel zout en peper toe.
Is de risottorijst klaar dan voeg je de kip, champignons, ui en asperges toe. Serveer samen met de kruidenolie en rucola.
Eet smakelijk
0 reacties